Offero

Publikované dňa: 2023-01-07

Viete, ako upratať detské oblečenie?

Asi každý rodič to pozná - otvoríte detskú skriňu a namiesto poriadku vás pravidelne uvíta kopa rozhádzaného oblečenia. A keď kriňu s detským oblečením upracete, niekedy to nevydrží ani deň. Máme pre vás niekoľko tipov, ako udržať poriadok nielen v detskom oblečení.

Premeňte neporiadok na poriadok

Pýtate sa, prečo poriadok v detskej skrini nevydrží aspoň týždeň tak, ako ste ho urobili? Odpoveďou môže byť, že namiesto dokonalého poriadku sa zamerajte na vytvorenie systému v detskom oblečení. Uľahčí to život nielen vám, ale aj vášmu dieťaťu.

Najjednoduhší spôsob, ako udržiavať poriadok a urobiť šatník elegantným aj pre oko, je používať závesné systémy s vešiakmi. Je to praktické riešenie, ktoré je zároveň relatívne cenovo dostupné. Potrebujete len dostatok priestoru na zavesenie.

Ak nedisponujete veľkorysím priestorom na uskladnenie detského oblečenia, potom jednou z ďalších možností, ktoré môžete využiť sú rozdeľovače v zásuvkách, odkladacie vaky a úložné systémy ako sú škatule či koše. Vďaka nim jednoducho rozdelíte jednotlivé detské oblečenie podľa kategórií a spratne uložíte.

offero.sk-detske-oblecenie-organizacia3.png

Ako vytvoriť systém v detskom oblečení

Vytvorenie systému v oblečení pomôže aj vášmu dieťaťu pri výbere oblečenia. Namiesto prehrabávania sa v poukladaných “komínoch” oblečenia, vďaka systému a organizérom hravo nájde, čo hľadá. Ako na to? Napríklad to, čo vaše dieťa nosí najradšej a najčastejšie, ako sú tričká a tepláky, dajte na najdostupnejšie miesto, keď otvoríte skriňu či komodu. 

Do hlbokých políc umiestnite organizéry na oblečenie, ktoré jednoducho vytiahnete a s prehľadom zistíte, čo sa v danej časti nachádza. Ponožky a spodné prádlo držte spolu, najlepšie uložené v boxoch alebo košoch na oblečenie. Každý box môžete označiť, ak vaše deti už vedia čítať. A v neposlednom rade ich do ukladania a tvorby systému zapojte!

Náš tip: Oblečenie neukladajte vertikálne do povestných “komínov” ale radšej horizontálne, aby vaše dieťa dobre videlo, čo sa nachádza aj na najposlednejšom mieste. 

offero.sk-detske-oblecenie-organizacia8.png

Pomocníci pri skladovaní detského oblečenia

Úložného priestoru na detské oblečenie nie je nikdy dosť, preto môžete využiť aj pomocníkov. Vaše deti majú oblečenie určite pohodené mimo skrine napríklad na stoličke, poličke či posteli. Preto im vyčleňte krabicu alebo komodu, do ktorej budú môcť len tak pohodiť oblečenie, ktoré už nepatrí do skrine, ale tiež ešte nepôjde do prania.

Ďalším skvelým pomocníkom sú plastové uzatvárateľné boxy a space bagy t.j. vákuovo uzatvárateľné vrecia. Do nich môžete prakticky odložiť sezónne oblečenie, ktoré vaše dieťa nenosí. Zimné oblečenie tak môže bez ujmy prečkať na svoju príležitosť v garáži alebo na povale. Vďaka tomu sa vám uvoľní priestor pre aktuálne detské oblečenie.

offero.sk-detske-oblecenie-organizacia5.png

Náš tip: Má vaše dieťa oblečenie, z ktorého už vyrástlo alebo ho jednoducho nenosí? Posuňte ho ďalej! Na online bazári Offero môžete jednoducho detské oblečenie predať. Ak využijete službu Offero kuriér, tak oblečenie vyzdvihne kuriér u vás doma, a doručí ho priamo kupujúcemu.

Organizovanie oblečenia nemusí byť stresujúce

Niekedy je upratovanie chaotické, inokedy stresujúce, keď vidíte všetok ten neporiadok a nevytriedené oblečenie. Dôležité je myslieť na cieľ, ktorý chcete dosiahnuť - vytvoriť si systém pohodolný pre vás i vaše dieťa. Preto oblečenie nemusí byť dokonale uložené ani poskladané. Dôležitejšie je, aby sa vaše dieťa naučilo zaradiť oblečenie podľa systému do správnej “kategórie”, aj keď ho dokonale neposkladá.

Náš tip: Potrebujete pomôcť s vytriedením šatníka a predajom nepotrebných kúskov? Prečítajte si tipy, ako na to v našom blogu.