Offero

Publikované dňa: 2022-10-18

3 tipy, ako nájsť dom snov medzi širokou ponukou domov na predaj

Kúpa domu je jedným z najväčších rozhodnutí, ktoré v živote urobíte. Preto naozaj stojí za to venovať ponuke domov na predaj dostatok času, aby ste sa uistili, že si vyberiete domov, ktorý je pre vás ten pravý teraz aj v budúcnosti. Vďaka našim tipom budete k vysnívanej nehnuteľnosti o krok bližšie.

Offero
Autor: Offero

Tip 1: Na lokalite záleží

Ako si vybrať tú správnu nehnuteľnosť z ponuky domov na predaj? Prvým krokom pri hľadaní ideálneho domu je identifikovať oblasť, v ktorej chcete bývať. Komunita, v ktorej žijete, bude pravdepodobne rovnako dôležitá, ak nie dôležitejšia, ako skutočná nehnuteľnosť, ktorú si vyberiete. Rozpočet a to, čo si môžete dovoliť, budú kľúčovým faktorom pri rozhodovaní o tom, kam zameriate vyhľadávanie nehnuteľností.

Pri výbere miesta na bývanie vezmite do úvahy aj tieto faktory:

  • Prostredie – preferujete viac mestské alebo skôr vidiecke bývanie?
  • Čas dochádzania do práce alebo do školy, ako aj jednoduchosť cestovania a dostupnosť dopravného spojenia.
  • Blízkosť obchodov a úradov.
  • Kvalita škôl v okolí, ak plánujete alebo už máte rodinu.
  • Parky, zeleň v blízkosti, ako aj miesta pre relax či šport.

Tip 2: Na ponuku domov na predaj pozerajte z dlhodobého hľadiska

Ak kupujete váš dom prvýkrát, možno neuvažujete nad nehnuteľnosťou tak, že v nej aj dožijete. Väčšina ľudí však býva vo svojich domoch mnoho rokov, preto zohľadnite aj túto možnosť pri výbere z ponuky domov na predaj
Uistite sa, že je to domov, do ktorého vyrastiete. Ľudia majú tendenciu potrebovať viac priestoru s pribúdajúcim vekom a počtom členov rodiny. Bývanie na poschodí v radovej zástavbe vám na začiatku nemusí vadiť. Ako na to však budete pozerať, ak budete musieť nosiť kočík po schodoch minimálne dva razy denne?

offero.sk-blog-predaj-domu.png

Zdroj obrázku: https://unsplash.com

Tip 3: Premýšľajte o kompromisoch

Je nepravdepodobné, že v ponuke domov na predaj nájdete nehnuteľnosť, ktorá má všetko, čo chcete. Preto budete musieť urobiť kompromisy. Kompromisy však môžu byť aj príležitosti. Napríklad byť vedľa rušnej cesty znižuje cenu nehnuteľnosti. Ak vám hluk nevadí, môže to byť príležitosť ako ušetriť. 

Keď už budete mať tú pravú nehnuteľnosť vo výhľade, zistite si o nej čo najviac. Vyhľadajte podobné ponuky domov na predaj online a porovnajte si ich. Nezabudnite - kto hľadá, ten nájde. Nevzdávajte to, pretože vaša vysnívaná nehnuteľnosť čaká na vás!

Máte dom na predaj? Dajte ho na online bazár!

Rozhodli ste, že vaše súčasné bývanie už je pre vás malé alebo naopak príliš veľké? Domy na predaj môžete inzerovať nielen v realitnej kancelárii, ale aj na online bazároch. Neviete, ako na predaj domu online? Poradíme vám to!

offero.sk-blog-dom-na-predaj-2.png

Zdroj obrázku: https://unsplash.com

Realitka vs online bazár

Najdôležitejším rozhodnutím pri predaji vášho domu online je, ako presne chcete predať svoj dom - individuálne alebo za pomoci realitného makléra. Môžete sa rozhodnúť medzi inzerátom na:

  • realitných portáloch,
  • stránke realitnej kancelárie,
  • online bazári akým je aj Offero.

Každá možnosť má svoje výhody i nevýhody. V prvých dvoch prípadoch budete musieť rátať s poplatkom za inzerciu alebo s províziou za predaj domu. V treťom prípade vytvorenie online inzerátu nestojí nič, len trochu vášho času. Záujemcovia o nehnuteľnosť kontaktujú priamo vás, a vy si manažujete aj obhliadky domu na predaj.

Kde hľadajú zákazníci domy na predaj?

Už dávno skončili časy, kedy záujemcovia o kúpu nehnuteľnosti hľadali svoj dom snov vo výklade realitných kancelárií. Domy na predaj hľadajú záujemcovia o nové bývanie už v drvivej väčšine online na realitných portáloch alebo online bazároch. Aj najlepší online bazár Offero má kategóriu, kde nájdete nelen domy na predaj

Ako sa vraví, s jedlom rastie chuť. To platí aj pri nehnuteľnostiach. Viac ako 70 % nehnuteľností našlo svojich nových majiteľov vďaka online ponuke. Preto potenciálni zákazníci čoraz viac siahajú po online inzeráte ako prvej možnosti, kde hľadajú nehnuteľnosti. Nielenže si vedia jednoducho porovnať konkurenčné ponuky, ale môžu to urobiť pohodlne aj priamo z gauča či je ráno, alebo večer.