Offero

Publikované dňa: 2023-01-05

Dá sa zohnať kari sieť aj na bazári?

Ak nie ste stavbár, tak na prvé počutie vám kari sieť nehovorí asi nič. Ide o betonársku sieť tvorenú z roxorov (rebrovaných oceľových tyčí). Využíva sa najčastejšie pri vystužení betónových podláh, chodníkov či pri stavbe základovej dosky domu.

Kari sieť na betónovanie 

Betonárska sieť tzv. kari sieť alebo rohož je najčastejšie tvorená z rebrovaných roxorov rôznych priemerov. Ich uloženie udáva hustotu kari siete. Najčastejšie nájdete oká pozvárané vo veľkosti od 10x10 cm až po 20x20 cm. Každý dobrý stavbár vie, že bez kari siete nie je možné vystužiť pri betónovaní akúkoľvek plošnú konštrukciu. Bežene ich kúpite v stavebninách alebo železiarstve. 

Náš tip: Čaká vás betónovanie plotu alebo chodníkov a chcete ušetriť? Pozrite si našu ponuku online inzerátov v kategórii “Stavba”. Nájdete tam stavebný materiál ako je kari sieť za výhodnejšie ceny.

offero.sk-kari-siet2.png

Kari sieť sa dá využiť aj v záhrade

Kari sieť má mnoho využití nielen na stavbárske práce. Prinášame vám niekoľko inšpirácií, ako ju využiť, ak vám náhodou ostala doma nejedna nazvyš, alebo ak ste našli lacnú z druhej ruky v online bazári ako je Offero

offero.sk-kari-siet4.png

Kari sieť ako opora pre zeleninu

Každý skúsený záhradkár vie, že niektoré druhy zeleniny ako sú uhorky, fazuľa, tekvica či paradajky potrebujú oporu. Hlavne v štádiu rodenia, keď sú plne obsypané plodmi. Kari sieť je skvelým trvácim riešením, ako vytvoriť oporu pre ne. Môžete tak vymeniť drevené opory či opory vytvorené zo špagátu, ktoré sú náchylné na poveternostné podmienky, a môžu sa zničiť. Opora z kari siete vám vydrží aj niekoľko sezón.

offero.sk-kari-siet5.png

Kari sieť ako plot

Rozhodli ste sa pre chov sliepočiek alebo máte doma iný dobytok? Najrýchlejší plot alebo výbeh pre ne vytvoríte práve z kari siete. Stačí nabiť drevené alebo kovové tyče v požadovanej dĺžke a jednoducho drôtom o ne upevniť kari sieť, ktorá vytvorí bezpečné oplotenie pre vaše zvieratká.

offero.sk-kari-siet 112.png

Kari sieť ako dizajnový držiak na kvetiny

Máte doma kvetiny, ktoré už neviete kam dať? Vytvorte im jedinečný držiak z kari siete, ktorý unesie poľahky niekoľko kvetín rôznych druhov. Ak máte doma šikovného majstra, ktorý vám bude vedieť kari sieť pozvárať, môžete si navrhnúť doslova dizajnérsky unikát.

offero.sk-kari-siet 111.png

Kari sieť ako trendy prvok do interiéru

Milovníci urbanistického a industriálneho štýlu ocenia kari sieť aj v interiérovom dizajne. Ako? Upevnite kari sieť namiesto tapety na stenu vo vašej obývačke alebo predsieni! Vytvorí vám jedinečný vzor a povrch so surovou krásou industrializmu. Ak k nej pridáte prvky ako je drevo a koža, dosiahnete jemnosť urbanistického štýlu.

Náš kreatívny tip: Máte doma staré kožené opasky? A hranaté drevené črepníky? Ak áno, viete si z nich jednoducho vytvoriť originálnu zelenú stenu. Stačí na pevne uchytenú kari sieť na stene upevniť zapnuté opasky v rovnakej dĺžke. Do vzniknutého oka vložte drevené črepníky s rastlinami a máte dokonalú rastlinnú stenu! Na takúto stenu sa najlepšie hodia izbové rastliny ako hoja, monstera, zelenec či tradeskancia.

Ak už ste stavbár, domáci kutil alebo kreatívna duša, kari sieť z druhej ruky za dobrú cenu budete vedieť určite využiť. Stačí si len vymyslieť svoj DIY projekt a pozrieť naše online inzeráty.