Offero

Publikované dňa: 2022-10-20

Tipy, ako predať svadobné šaty online

Svadobné šaty sú dôležitou súčasťou veľkého dňa pre každú nevestu. Ale čo s nimi, keď je po veľkej paráde? Predaj použitých svadobných šiat je jednoduchý spôsob, ako získať späť nejaké peniaze zo svadby. Ak sú vaše svadobné šaty navyše v dobrom stave, zvážte ich predaj. Prinášame vám niekoľko tipov, ako ich predať online.

Offero
Autor: Offero

Svadobné šaty na online inzeráte predávate pohodlne

Asi sa všetci zhodneme, že na internete svadobné šaty predáte rýchlejšie ako keby ste ich dali na predaj na pobočku bazáru. K vášmu inzerátu sa dostane väčší počet potenciálnych kupcov pohodlne zo svojho počítača alebo mobilu rovno z gauča. 

Preto je dôležité svadobné šaty v inzeráte popísať, čo najlepšie. Uveďte konfekčnú veľkosť a presné miery ako obvod pásu, obvod na prsiach i dĺžku šiat. Stav svadobných šiat popíšte pravdivo. Uveďte aj nedostatky. 

Fotky predávajú

Svadobné šaty nafoťte, čo najlepšie. Nefoťte proti svetlu alebo v tmavej miestnosti. Zaveste si šaty v dobre osvetlenom prostredí a dbajte na to, aby ste získali jasné fotografie v celej dĺžke z každého uhla.

Ak sú na vašich svadobných šatách zložité detaily ako napríklad starožitné gombíky, korálkové ramienka, trojrozmerné kvetinové ozdoby, nezaškodí ich odfotiť zblízka. Môžete tiež pridať nejaké fotografie, na ktorých máte šaty na sebe (ak vám to vyhovuje), aby budúce nevesty vedeli, ako svadobné šaty sedia na postave.

Uveďte cenu, ktorú by ste za svadobné šaty chceli dostať

Použité svadobné šaty vo výbornom stave a mladšie ako dva roky sa zvyčajne môžu predať aj za 50 percent maloobchodnej ceny. A ak sú vaše šaty od známejšej značky ako je Oscar de la Renta, Pronovias alebo Vera Wang, mohli by ste sa priblížiť k 60 percentám ich maloobchodnej hodnoty. 

Keďže existuje veľký dopyt po všetkých druhoch svadobných šiat z druhej ruky, označenie návrhára nemusí nutne znamenať, že sa vaše šaty budú predávať rýchlejšie. V súčasnosti vzrástol záujem o vintage svadobné šaty, ktoré sú vyrobené z kvalitných materiálov a nesú so sebou aj svoj príbeh.

Svadobné šaty nechajte profesionálne vyčistiť

Pred predajom zvážte profesionálne čistenie svadobných šiat. Aj z online štatistík vyplýva, že vyčistené svadobné šaty sa predávajú dvakrát rýchlejšie, ako tie, ktoré si nové majiteľky musia dať vyčistiť na vlastné náklady. Ak aj po vyčistení svadobných šiat nájdete nejaké nedostatky, šikovný krajčír vám ich pomôže odstrániť.