Offero

Publikované dňa: 2022-11-25

Puffy deka je trendy zimným doplnkom nielen do spálne

Čo by ste chceli mať vo vašej spálni počas chladných a mrazivých dní? Určite mäkučké a hrejivé textílie. Zútulnite si vašu spálňu túto zimu s trendy textíliami. Túto zimu sú v kurze zamatové či puff deky. Podelíme sa s vami o niekoľko praktických tipov, ako si vybrať hrejivé textílie nielen do vašej spálne.

Zamatové prikrývky a puffy deky sú dokonalým spôsobom, ako dodať vašej spálni originalitu, luxus i pocit hrejivej atmosféry. Nájdete ich v toľkých rôznych farbách a štýloch, určite si vyberiete tú pravú pre vás.

Aký je rozdiel medzi prikrývkami?

Keď už vyberáte prikrývku - deku, paplón alebo prehoz do vašej spálne, viete aký je vlastne medzi nimi rozdiel? Ich funkcie sú viac menej rovnaké, väčšinou sa líšia vo veľkosti. Prikrývky a deky môžu byť o niečo menšie. Väčšie využitie nájdu skôr v obývačke na gauči. V spálni sú skvelým akcentom, ktorý dodá posteľnej bielizni ten pravý šmrnc. 

Paplóny s prehozmi majú tendenciu byť väčšie, predsa majú zakryť celú vašu posteľ. Ak nie ste milovníkmi veľkého paplónu pre dvoch, ktorý tiež môže slúžiť na prikrytie ako prehoz, tak sa vám oplatí investovať aj do samostatného prehozu na posteľ. Zakryjete ním všetko, čo treba, a vaša posteľ bude vždy dokonalo uprataná.

2.png

Výhody prikrývok a diek

Zamatové prikrývky a puffy deky sú dokonalým textilným doplnkom, ktorý dodá vašej spálni a celkovo interiéru štýl a tú správnu atmosféru. V súčasnosti byť trendy znamená hlavne byť pohodlným, funkčným a krásnym zároveň. Napríklad zamatové prikrývky a puffy deky svojou štruktúrou a povrchom vnesú do interiéru rafinovanosť, ale aj lahodnosť a harmóniu. Všetko mäkké a pripomínajúce obláčik nás upokojuje. To sa do spálne hodí.

Zahrejte sa textíliami

Moderný vzhľad nie je jediné čo prikrývky vedia poskytnúť svojmu majiteľovi. Je ním hlavne praktickosť a teplo. To ocenia hlavne všetci “zimomravci”, ktorí milujú byť v teple. Zamatové prehozy a puffy deky vás udržia v teple.

Náš tip: Vedeli ste, že originálne puffy deky kúpite aj na online bazári Offero? Áno! V časti venovanej kreatívnym dušiam - Handmade výrobky, nájdete rôzne puffy deky a iné ručne vyrobené prehozy.

Starostlivosť o prikrývku a deky

⁠Ak sa obávate, že sa vaše krásne a mäkučké deky a prikrývky zašpinia, nemusíte. Väčšinu z nich môžete pokojne oprať doma v práčke pri nižších teplotách. Budete až prekvapení, aká nenáročná je starostlivosť prikrývky. Treba však pripomenúť, že ak siahnete napríklad po zamatovej prikrývke, tá má tendenciu priťahovať chlpy domácich zvieratiek. Preto ak máte doma chlpatých členov rodiny, ktorí s vami radi zdieľajú vašu posteľ, vyberte si radšej prikrývku z materiálu, ktorý je možné ľahko očistiť od srsti a nežmolká sa.

5.png

Tipy pri výbere prikrývky a deky

  1. Pred kúpou si rozmyslite, akú veľkú chcete vašu prikrývku či deku. Je dobré si zvážiť rozmer vašej postele i hĺbku matraca, ak chcete aby prikrývka či deka prevyšovala až za ne.

  2. Rozhodnite sa pre ten správny materiál. Zvážte vaše požiadavky ako pre koho je určená, má zahriať alebo bude slúžiť ako prehoz na zakrytie neporiadku v posteli? 

  3. Na dizajne záleží. Chcete moderný vzhľad alebo radšej tradičnú klasiku? Má ísť o extravagantný kúsok alebo radšej neutrálny doplnok.

  4. S materiálom súvisí aj starostlivosť o deku alebo prehoz. Chcete radšej praktický kúsok, ktorý budete môcť hocikedy oprať? Alebo vám nebude vadiť pravidelne odniesť prehoz do čistiarne.

1.png

Puffy deku si môžete vyrobiť i kúpiť na online bazári

Puffy deky sú hitom - či už pletené alebo háčkované. Práve pletenie a háčkovanie sú obľúbené koníčky šikovných dám. Nielenže si pri nich oddýchnete, ale sú aj zdrojom kreativity. Nehovoriac, že výsledok je originálny a dá sa prakticky použiť. 

Náš tip: Hľadáte originálny darček s pridanou hodnotou? Kúpte ručne vyrobenú puffy deku. Nájdete ich aj na našom online bazári v časti - Handmade výrobky.

Vedeli ste, že existuje niekoľko druhov puffy diek? Najväčšiu popularitu medzi DIY projektmi si získala deka z Alize Puffy vlny. Ide o jedinečné vlákno vyrobené v Turecku, vďaka ktorému si môžete aj vy doma upliesť nielen štýlovú, ale aj hrejivú puffy deku. Ak si netrúfate na výrobu vlastnej puffy deky, môžete si ju kúpiť aj cez online inzerát Offero. Pri komunikácii s predajcom sa vždy spýtajte na druh vlny, ktorý bol použitý na jej výrobu a aká je starostlivosť oň.

Tak, čo už teraz sa tešíte na vašu novú prikrývku či deku? Strávte túto zimu v teplúčku.