Offero

Publikované dňa: 2022-12-29

Kde kúpite najlacnejšie sklo na iPhone?

Asi nikto z nás si už nevie predstaviť život bez smartfónu. Vďaka týmto mobilným zariadeniam je náš život ľahší, zábavnejší i efektívnejší. Ak ste si práve zadovážili svoj iPhone, ktorého cena sa vie vyšplhať na tisíce eur, je dobré zvážiť jeho ochranu. Bolo by priam nočnou morou, keby ste na novom iPhone rozbili displej či fotoaparát. Poradíme vám, akú ochranu si zadovážiť.

Chráňte obrazovku svojho iPhonu temperovaným sklom

Či už máte najnovší model iPhone alebo ste si zakúpili starší model z druhej ruky, s rozbitým displejom by vám veľmi neposlúžil. Preto existuje ochrana na displej v podobe skla na displej. Najčastejšie sa vyrába z materiálov ako je tvrdené alebo temperované sklo.

Temperované sklo pozostáva z niekoľkých vrstiev, ktoré zabezpečujú jeho ochranné vlastnosti:

  • Prvú vrstvu tvorí ochranná fólia, ktorú odlepíte pred umiestnením skla na iPhone.

  • Druhú vrstvu tvorí adhezívna silikónová časť, vďaka ktorej sklo dokonale priľne na displej smartfónu.

  • Chránič vyrobený z buď z polyetyléntereftalátu (PET) alebo termoplastického polyuretánu (TPU) alebo z vrstveného tvrdeného skla.

Náš tip: Hľadáte iPhone z druhej ruky? Pozrite si širokú ponuku online inzerátoch na Offero.sk

offero.sk-sklo-na-iphone3.png

Vlastnosti ochranného skla

Najdôležitejšou vlastnosťou každého dobrého ochranného skla na displej je jeho odolnosť proti poškriabaniu a rozbitiu. Ochranné sklo na váš iPhone by malo odolať:

  • Poškriabaniu ostrými predmetmi ako sú kľúče či nožnice.

  • Oderom a pádom

  • Mechanickému poškodeniu displeja

  • Prvotná ochrana pred tekutinami

Na trhu nájdete veľké množstvo produktov rôznej kvality. Aký je medzi nimi rozdiel? Napríklad sklo vyrobené z TPU materiálu je mäkšie ako sklo vyrobené z PET. Viacvrstvové chrániče obrazovky z tvrdeného skla obsahujú rôzne vrstvy materiálov vrátane oleofóbneho nano povlaku, filmu proti rozbitiu a porézneho silikónového povlaku. Tieto vrstvy pomáhajú predchádzať mastným škvrnám a nadmerným odtlačkom prstov na obrazovke a tiež zlepšujú zážitok z používania vášho iPhonu.

Náš tip: Vedeli ste, že ochranné sklo na iPhone môžete kúpiť aj z druhej ruky. Inzeráty nájdete na Offero.sk v časti “Príslušenstvo pre mobily".

offero.sk-sklo-na-iphone4.png

Ďalšou z výhod ochranného skla je, že pomáha znížiť odlesky obrazovky, tiež vďaka povrchovej úprave odoláva mastnote, ktorú vďaka prstom prenášame na displej.

Jasnosť displeja s ochranným sklom

Temperované sklo by malo chrániť obrazovku mobilu ale nikdy by nemalo narúšať kvalitu zobrazenia na vašom smartfóne. Nekvalitné a lacné sklá z platových materiálov často strácajú na čírosti a čistote zobrazenia, preto sa odporúčajú chrániče obrazovky z tvrdeného skla. Nielenže sú elegantné, ale poskytujú maximálnu čistotu obrazu. Ideálne tvrdené sklo by malo mať aspoň 99 % priehľadnosť. 

Nezabudnite, ochranné sklo by malo pokrývať celý displej vášho iPhonu, čo si vyžaduje zakrivené tvrdené sklo. V prípade čiastočnej ochrany obrazovky, lacnejšie verzie pokrývajú oblasť hlavnej časti displeja.

offero.sk-sklo-na-iphone1.png

Tvrdosť 9H 

Ideálnou voľbou pri kúpe ochranného skla na iPhone, je sklo s tvrdosťou 9H. Vďaka tomu sklo ochráni displej pred poškriabaním a poškodením. Označenie 9H pochádza z Mohovej stupnice minerálnej tvrdosti v rozsahu od 1 do 10. Napríklad diamant má hodnotenie tvrdosti 10, sklo má hodnotu okolo 5.

Výhodou temperovaného skla s tvrdosťou 9H je takmer dokonalá ochrana vášho displeja. Aj keď nejde o lacnejšiu možnosť pokrytia, poskytuje oveľa väčší komfort a ochranu ako napríklad fólie. Aj tu platí, že sa oplatí si priplatiť, ako neskôr riešiť drahú výmenu displeja.

Náš tip: Ak chcete ušetriť pri kúpe temperovaného skla oproti kúpe z predajni, vyskúšajte kúpu z druhej ruky. V inzerátoch sú častokrát v ponuke nové sklá, ktoré inzerujúci nevyužil na svoj mobil. Nájdete ich v kategórii "Mobil a príslušenstvo".