Offero

Publikované dňa: 2023-01-27

Ako kúpiť výhodne elegantné šaty či smoking

Plesová sezóna je tu! Možno to bude váš prvý ples alebo si čaro tanca a atmosféry plesu užívate pravidelne. K tejto udalosti nepochybne patria krásne a elegantné večerné šaty či pánsky frak. Je lepšie si šaty na plesovú sezónu kúpiť alebo požičať? Poradíme vám!

Kúpiť alebo požičať?

Večerné šaty pre dámy a smoking pre pánov sú určené na výnimočné príležitosti ako je ples, svadba či stužková. Avšak po takomto zážitku zostanú dlhšie nepoužité vysieť v skrini. Ak však viete, že spoločenské šaty alebo smoking využite aspoň dvakrát, je dobré si ich kúpiť. Ak nie, radšej zvoľte ich požičanie si v salóne.

Koľko stojí požičanie si spoločenských šiat? Pri dámskych večerných róbach musíte rátať s poplatkom v rozmedzí 150-250€. Za požičanie svadobného obleku alebo smoking páni zaplatia 190€ a viac. Preto ak daný kúskov vo svojom šatníku viete využiť viackrát, radšej si ho kúpte.

offero.sk-elegantne saty na ples a svadbu4.png

Navyše ak vám po čase bude zavadzať v šatníku, môžete ho jednoducho predať na online bazári Offero.sk. Pozrite si kategóriu “Móda” na online bazári Offero. Predať môžete nielen večerné šaty, obleky, ale dokonca aj svadobné šaty.

Náš tip: Chcete predať spoločenské alebo svadobné šaty online na bazári? V našom blogu vám poradíme ako na to. Prečítajte si ho tu!

Ako vybrať večerné šaty a smoking na online bazári

Na mieru ušitý smoking či spoločenské šaty od dizajnéra sú luxusný zážitok. Je dobré si však zvážiť či vám stojí za to. Ak sa rozhodnete ušetriť nielen vašu peňaženku, ale aj planétu, využite možnosť kúpy tohto oblečenia na online bazári Offero z druhej ruky. Prinášame vám tipy ako na to.

offero.sk-elegantne saty na ples a svadbu2.png

Tip č. 1: Poznajte svoju veľkosť 

Je nevyhnutné, aby ste poznali svoju veľkosť obleku či šiat. Mnohí z nás nepoznajú svoju správnu konfekčnú veľkosť. Dajte si záležať a zmerajte si svoje miery, predsa nechcete mať váš oblek príliš úzky alebo šaty príliš voľné.

Tip č. 2: Stanovte si, akú chcete kvalitu

Ak sa chystáte kúpiť kúsok z druhej ruky, najhoršie, čo môžete urobiť, je kúpiť nekvalitný kus oblečenia. Často pri nakupovaní nemusí byť cenový rozdiel medzi lacno vyrobeným oblečením a oblečením od lepších značiek. Ak chcete získať najlepšiu hodnotu, musíte vedieť posúdiť kvalitu obleku. Preto sa vždy spýtajte predávajúceho na kvalitu materiálu, spôsob jeho ošetrovania a prípadné defekty na oblečení.

offero.sk-elegantne saty na ples a svadbu6.png

Tip č. 3: Vyhnite sa výstrelkom

Mnoho oblekov i spoločenských šiat od značky rýchlej módy sa zameriava na sezónny trend a nie na kvalitu vyhotovenia, materiálov alebo nadčasový dizajn. Vo všeobecnosti platí v značkách pre masový trh - čím módnejší kúsok, tým horšia kvalita. Preto sa vyhnite výstrelkom, ale hľadajte kvalitný a elegantný kúsok, ktorý môžete mať s hrdosťou vo vašom šatníku aj niekoľko rokov a vždy bude vyzerať skvelo. 

Náš tip: Nezabudnite, že jednoduchý dizajn môžete vždy povýšiť správnym výberom doplnkov ako je kabelka, šperky a make-up, košele. U pánov je to správny výber košele a kravaty.

offero.sk-elegantne saty na ples a svadbu5.png

Tip č. 4: Majte predstavu o štýle, strihu i farbe

Ak ste našli v online ponuke bazáru kúsok, nad ktorým váhate, dobre si premyslite váš vysnívaný:

  • strih,

  • štýl,

  • farbu.

Pozrite si ponuku spoločenského oblečenia online v eshope či salóne. Porovnajte si vašu vysnívanú métu s ponukou z druhej ruky. Nezabudnite, že čím viac fotiek a informácií si vypýtate od predávajúceho, tým vám to ujasní vaše rozhodnutie.

Dajte si čas pozrieť si ponuku

Z veľkej časti je to strata času hľadať dobré použité pánske obleky alebo elegantné šaty v miestnych sekáčoch. Tie sú určite vhodné na kúpu iného druhu oblečenia. Najlepšiu ponuku s možnosťou filtrácie podľa svojich preferencií nájdete na online bazároch. Máte tak väčšiu šancu, že nájdete svoju konfekciu v skvelej kvalite za výhodnú cenu. 

offero.sk-elegantne saty na ples a svadbu3.png

Najlepší čas roka na nákup

Rovnako ako v obchodoch s oblečením, ceny pánskych oblekov a dámskych rób z druhej ruky sa menia podľa sezóny a dopytu po nich. Najlepší čas na nákup použitých oblekov a šiat je po sezóne vo februári alebo počas letných mesiacov. Pre kúpu tohto druhu oblečenia využite čas sezónnych výpredajov, kedy aj ceny nových kusov klesnú, a teda aj ceny smokingov a šiat z druhej ruky musia byť nižšie.

Dúfajme, že vás tento sprievodca inšpiroval k hľadaniu spoločenského oblečenia na online bazári Offero. Pri kúpe plesových šiat či smokingu z druhej ruky môžete získať originálny dizajnérsky kúsok s príbehom alebo jednoducho prispejete k záchranu našej planéty.