Offero

Publikované dňa: 2022-10-17

Ako kúpiť svadobné šaty z druhej ruky?

Na online bazároch máte obrovskú ponuku nielen nábytku, elektroniky, ale i oblečenia. Svadobných šiat nevynímajúc. Rozhodli ste sa, že róbu, ktorú si oblečiete na váš veľký deň, nebudete kupovať novú ale z druhej ruky? Poradíme vám, ako na to.

Offero
Autor: Offero

Online ponuke svadobných šiat venujte čas

Kúpa použitých svadobných šiat je skvelou príležitosťou, ako získať kvalitné značkové šaty za zlomok ceny nových. Nešetríte len vašu peňaženku, ale našu planétu. Bude vás to však stáť trochu času stráveného prezeraním online inzerátom.

Pri výbere svadobných šiat cez online inzeráty, ktoré nájdete aj našom online bazáre Offero, je dôležité dodržať niekoľko zásad pri vyhľadávaní:

  • Vyskúšajte si niekoľko svadobných šiat v reálnom obchode, aby ste vedeli presnú konfekčnú veľkosť a typ šiat, ktoré máte hľadať v online inzerátoch.
  • Buďte konkrétni pri hľadaní. Ak máte preferovanú značku alebo materiál, zamerajte sa na to.
  • Buďte flexibilní. Strihy vintage a starých svadobných šiat sa môžu výrazne líšiť od toho, na čo sme zvyknutí v súčasnom svete módy.
  • Stanovte si cenový strop za svadobné šaty.

Dohodnite si skúšku svadobných šiat

Ak ste našli svadobné šaty, ktoré spĺňajú všetky vaše kritériá, oslovte predávajúceho. Napríklad ak ste našli inzerát na online bazáre Offero, komunikáciu môžete viesť jednoducho cez čet. Vypýtajte si, čo najviac fotiek a detailov o svadobných šatách. 

Kedy boli vyčistené? Ako dlho ich má majiteľka? Na akú výšku sú vhodné? Na všetky tieto otázky vám vie predávajúci pohodlne odpovedať online. Následne si dohodnite osobnú skúšku. Ak ste si isté svojím výberom na sto percent, môžete využiť službu Offero kuriér, kedy vám šaty doručí kuriér rovno domov.

Krajčír je váš priateľ

Skrátenie lemov a zefektívnenie pásov zvládne každý  šikovný krajčír. Preto si môžete kúpiť aj svadobné šaty, ktoré vám úplne nesedia alebo sú vintage kúsok. Väčšina neviest musí mať svoje svadobné šaty pri kúpe aj tak upravené. Preto sa nenechajte odradiť myšlienkou, že si ich budete musieť nechať upraviť tak, aby vám sedeli.

offero.sk-blog-ako-kupit-svadobne-saty-z-druhej-ruky.png

Zdroj obrázku: https://unsplash.com

Zvážte stav svadobných šiat z druhej ruky

Aj keď niekoľko chýbajúcich gombíkov alebo flitrov by vás nemalo odradiť od investície do veľmi kvalitných, použitých svadobných šiat, výraznejšie známky opotrebovania a poškodenia si vyžadujú ďalšie zamyslenie. Neriskujte svoje peniaze za veci, ktoré sú deravé alebo veľmi znečistené. Ak šaty neboli profesionálne vyčistené predajcom, zvážte to urobiť sami.

V každom prípade urobte svoj svadobný deň jedinečným a podľa vašich predstáv. No zároveň rozumne, to je predsa najlepšia kombinácia :)

Svadobné šaty z druhej ruky môžu byť dobrá voľba

Záujem o svadobné róby na „veľký deň“ za posledných pár rokov vzrástol. Obliekli by ste si však svadobné šaty z druhej ruky? Záujem rozhodnúť sa pre svadobné šaty z druhej ruky však stúpa. Ak stále patríte medzi tie nevesty, ktoré váhajú, prezradíme vám 3 dôvody, prečo je kúpa svadobných šiat z druhej ruky dobrý nápad. 

Svadobné šaty z druhej ruky a ekologická svadba sú trendy

Ekologické svadby sú jedným z najväčších svadobných trendov súčasnosti. Páry, ktoré plánujú svoju svadbu myslia na to, aby ich veľký deň bol šetrný k životnému prostrediu, ako sa len dá. Veď počas jednej svadby môžu svadobníci vyprodukovať vyše 18 kilogramov plastového odpadu na jedno použitie, nehovoriac o potravinovom odpade z cateringu.

Vrátane svadobných šiat, ktoré si nevesta už s najväčšou pravdepodobnosťou nikdy neoblečie. Skvelým riešením pri výbere šiat je pozrieť si ponuku svadobných šiat na online inzerátoch alebo skočiť do požičovne. 

offero.sk-blog-svadobne-saty-zdruhej-ruky-kupa-predak-2.png

Kúpa svadobných šiat z druhej ruky šetrí aj vašu peňaženku

Pri plánovaní svadobného dňa je dobré ušetriť každé euro. Nové svadobné šaty nie sú vôbec lacnou záležitosťou. Vypožičanie si svadobnej róby je už o čosi lacnejšie. Avšak stále najvýhodnejšou voľbou pre vašu peňaženku, je hľadať si svoje vysnívané svadobné šaty z druhej ruky.


Netradičnou voľbou pri výbere svadobných šiat môžu byť vintage šaty (také, ktoré majú 20 a viac rokov). Ich veľkou výhodou je, že sú často vyrobené z neuveriteľne kvalitného materiálu a skonštruované tak dokonale, že keby boli dnes vyrobené nové, stáli by vás oveľa viac. Keď si vyberiete vintage svadobné šaty, získate za svoje peniaze veľa kvality.

Svadobné šaty s príbehom

Použité veci majú svoj príbeh. Spájajú sa s nimi nielen krásne zážitky ich majiteľky i emócie. Práve svadobné šaty vašej babičky, ktoré s miernymi úpravami na mieru pre vás, môžu byť unikátnym dedičstvom nielen pre vás, ale i pre vaše deti. Veď svadobné šaty z čínskych stránok si môžete objednať ľahko za niekoľko sekúnd, ale mať oblečené v svadobný deň jedinečný originál s príbehom je výsadou.