Offero

Publikované dňa: 2022-12-20

Dámsky kabát kúpite výhode na bazári

Viete, ktorá je najnáročnejšia časť zimného oblečenia? Predsa dámsky kabát! Doplnky ako rukavice, čiapky a šál viete rôzne kombinovať. Ale nájsť ten správny kúsok na zimu, ktorá bude nielen štýlový, ale aj zahreje, je niekedy priam veda. Navyše ak nechcete za neho zaplatiť značnú časť svojej výplaty.

Nakupovanie z druhej ruky vintage kabátov sa stalo hitom nielen medzi európskymi fashion blogermi. Vďaka online bazáru ako je Offero si môžete vybrať medzi kúpou nového kabátu alebo kúpou kabátu z druhej ruky.

Prečo by ste mali siahnuť po vintage dámskom kabáte alebo kabáte z druhej ruky? Prezradíme vám hneď niekoľko dôvodov.

Vďaka bazáru môžete nájsť unikátny kúsok

Sme v dobe, kedy si môžete kúpiť svoj kabát takmer kdekoľvek a kedykoľvek. Pravdepodobnosť, že rovnaký dámsky kabát si kúpi aj ďalších desať žien a viac z vášho mesta je priam vysoká. Ak vaše srdce milovníčky módy túži po unikátnom kúsku na zimu, potom kúpa z vintage kabátu alebo dizajnérskeho kabátu z druhej ruky je pre vás skvelá voľba.

Nielenže si môžete uloviť originálny kúsok, ale dáte zabudnutému kabátu u niekoho v skrini druhú šancu. Túžite dlho po povestnom “teddy coat” od dizajnérskej značky Max Mara? Alebo máte zálusk na vintage kožušinový kabát? Práve na takéto kúsky môžete natrafiť na online bazári Offero v časti Móda.

offero.sk- damsky kabat6.png

Získate vyššiu kvalitu za menej peňazí

Štýlovo vyzerajúci kabát môže urobiť aj najchladnejší zimný deň o niečo znesiteľnejší. Ak sa rozhodnete pre kúpu vintage kúsku z bazáru, Zahreje vás nielen dobrý pocit, že ste ušetrili našu planétu, ale aj svoju peňaženku. 

Nie je tajomstvom, že v minulosti bola kvalita oblečenia oveľa lepšia. Preto kúpou vintage dámskeho kabátu z bazáru môžete získa naozaj hodnotný kúsok, ktorý vám vydrží niekoľko ďalších sezón. Móda na jednu sezónu je určite lákavá, ale nie je udržateľná nielen pre nás, ale aj životné prostredie. 

Vedeli ste, že… odevný priemysel spôsobuje veľké znečistenie a škody na životnom prostredí? Fast fashion alebo “rýchla móda”, ktorú každý z nás dnes pozná z obchodných centier, je navrhnutá tak, aby nevydržala viac ako sezónu či dve. 

offero.sk- damsky kabat1.png

Ako kupovať dámsky bazár cez online inzerát

Našli ste si váš vysnívaný vintage kabát, ale čo ďalej, aby vaša kúpa nebola katastrofa? Vždy si vyberajte inzerát s dostatočným počtom fotografií. Ak vám chýbajú nejkaé detaily, požiadajte predávajúceho o zaslanie ďalších fotiek. Ak sa vám niečo nezdá, vždy sa radšej na to spýtajte. 

Ak ide o vintage kúsok, môžete sa spýtať:

  • Aký je príbeh dámskeho kabátu a kto ho nosil?

  • Ako sa o kabát predošlá majiteľka starala?

  • Bol kabát profesionálne čistený?

  • Boli na ňom urobené nejaké úpravy alebo opravy?

Náš tip: Online bazár Offero ponúka jednoduchú komunikáciu medzi predávajúcim a kupujúcim cez chat. Nemusíte si tak vymieňat emaily alebo posielať SMS. Všetko to máte na jednom mieste priamo vo vašom mobile.

offero.sk- damsky kabat5.png

Skontrolujte nedokonalosti

Keď už máte vybraný váš kabát z bazáru, je dobré si pri jeho kúpe všetko podstatné skontrolovať. Často je ľahké prehliadnuť nedokonalosti a vady kabátu, hlavne ak nemáte dostatočné svetlo v miestnosti.  Pri kúpe dizajnerského alebo drahšieho vintage dámskeho kabátu dávajte pozor aj na autencitu materiálov, značku a logotyp. Poctivý predajca štýlového kúsku určite má doma aj doklad o kúpe kabátu z butiku či eshopu.

Na toto si dajte určite pozor:

  • Zatrhnuté vlákna a diery v látke môžu byť veľký problém v budúcnosti. 

  • Ak nájdete na látke diery, je dobré sa presvedčiť či je kabát v dobrom stave a nestál dlho v skrini, v ktorej mohli byť napríklad aj mole. 

  • Podšívka kabátu by mala byť nepoškodená, švy by mali pevne držať najmä v podpazuší a na chrbte.

  • Zipsy a gombíky by mali byť plne funkčné. Ak chýba gombík na dizajnovom kabáta, ovplyvní to aj jeho cenu. Tak isto aj škvrny na látke.