Offero

Publikované dňa: 2023-02-10

Inšpirácie na jarné vintage dekorácie

Jar je obdobím, ktorého sa nevieme po smutnej a sychravej zime dočkať. Je to čas, kedy sa dni predlžujú a rozjasňujú. Začína sa prebúdzať príroda. Je to tiež príležitosť, kedy robíme jarné upratovanie a naše domácnosti pripravuje na nový rozkvet. Čo tak si vniesť do interiéru závan jarnej atmosféry skôr ako rozkvitnú voňavé orgovány a čerešne?

Offero
Autor: Offero

Jarná výzdoba môže byť jednoduchá ako je váza s tulipánmi na parapete alebo sofistikovaná, kedy spojíte pekné jarné prestieranie s pastelovými farbami textílií alebo dokonca stien. Prinášame vám niekoľko tipov, ako vniesť do jarnej výzdoby aj trochu grácie či zaujímavosti.

offero.sk-vintage-jarne-dekoracie1.png

Pod skleneným zvonom kvety namiesto koláčov

Máte doma starý sklenený zvon po babičke, ktorý používate zriedka na servírovanie koláčov alebo iných sladkých dobrôt? Vytiahnite ho z komory! Namiesto koláčov môžete pripraviť originálnu výzdobu na váš jarný stôl. Do skleneného zvonu môžete naaranžovať kvety ale dokonca aj veľkonočné vajíčka.

offero.sk-vintage-jarne-dekoracie2.png

Jarná koláž

Vaše steny môžu rozkvitnúť tiež! Pripravte si jarnú koláž zo starých časopisov, pohľadníc či vintage plagátov. Kreativite sa medze nekladú! Do starých rámov stačí vsadiť vintage plagáty s kvetinovou témou alebo si vytvoriť koláž z pohľadníc či iných dekorácií, ktoré vám budú pripomínať, čo máte na jari radi.

Náš tip: Pre tento DIY projekt nájdete vintage alebo staré pohľadnice, knihy, časopisy, známky alebo plagáty na online bazári Offero.sk. Pozrite sa do nasledovných kategórií:

offero.sk-vintage-jarne-dekoracie3.png

Stôl inšpirovaný záhradou

Vytvorte jarný stôl s kvitnúcou záhradou plnou kvetov v odtieňoch fialovej a žltej. Namiesto vázy použite krčah na vodu alebo mlieko z vintage jedálenského servisu. Ako obrus použite háčkované textílie s kvetinovým vzorom, pridajte servítky a podnosy s kvetinovým vzorom.

offero.sk-vintage-jarne-dekoracie 12.png

Galéria plná kvetov

Do svojej domácej kancelárie či obývačky môžete priniesť celoročnú jarnú atmosféru. Ako? Vytvorte si stenu, ktorá vám ju bude pripomínať. Môžete na to zvoliť tapety s vintage vzorom alebo najnevšednejšie použité a vintage predmety ako sú:

  • Starožitné taniere s kvetinovým vzorom

  • Farebné tácky a podtácky 

  • Starožitná kermika

  • Háčkované kvetinové obrúsy

offero.sk-vintage-jarne-dekoracie7.png

Nepotrebné opätovne použite

Pri pripravovaní dekorácií na jar nezabudnite ani na miesta ako je chodba, predsieň či terasa. Na miesta, kde je chladnejšie môžete naaranžovať starú krhlu s umelými tulipánmi alebo sušenými kvetinami. V predsieni si vytvorte vnútornú záhradku z jarných cibuľovín ako sú tulipány, hyacinty či narcisy. Zasaďte ich do starých hlinených črepníkov či smaltovaných hrncov.  

offero.sk-vintage-jarne-dekoracie8.png

Prineste zeleň do políc

Ak máte otvorené police vo svojej obývačke, oživte ich o vázy a džbány s kvetmi. Pridajte predmety, ktoré vám pripomínajú jar ako napríklad knihy, krhličku, vetvičku zo stromu alebo sukulenty. Aj trocha zelene spôsobí, že pri pohľade na policu, sa budete cítiť o trošku viac jarnejšie.