Offero

Publikované dňa: 2022-12-08

PlayStation a PC hry sú trendy darčekom nielen pod stromček

Máte doma milovníkov PC hier, PlayStation alebo Nintenda? Ak áno, potom malých, ale aj veľkých milovníkov hier poteší pod stromčekom nielen nová počítačová hra, hráčsky doplnok alebo dokonca nová konzola. Pripravili sme pre vás prehľad darčekov, s ktorými nemôžete trafiť vedľa.

Nákup darčekov pre teenagerov ale aj deti môže byť tvrdým orieškom. Navyše ak sú to milovníci PC hier a herných konzol. Na začiatok je dôležité si rozmyslieť, akú hernú konzolu chcete vybrať alebo už doma máte. 

Výber správnej hernej konzoly

Ak sa rozhodujete kúpiť hernú konzolu ako darček pod stromček alebo možno na narodeniny, na výber máte medzi tromi hlavnými značkami: 

  • Sony PlayStation, 

  • Microsoft Xbox,

  • Nintendo. 

offero.sk_blog-playstation-pc hry- darcek pod stromcek2.jpg

Rozdiely a špecifiká herných konzol

Pre výber jednej z nich je dôležité zvážiť, aké hry chce obdarovaný hrávať a či má priateľov v niektorej z týchto hráčskych komunít. Každá herná konzola od vybraného výrobcu má niekoľko exkluzívnych hier. Napríklad, ak vaše dieťa miluje hru Super Mario Bros, musíte mu pod stromček kúpiť konzolu Nintendo. 

Ak máte doma teenagera, ktorý sa nevie dočkať kedy si zahrá hru God of War, budete mu musieť zaobstarať PlayStation. Milovníci hry Halo Infinity sa zase nezaobídu bez Xboxu. Preto vaším najdôležitejší krokom pred tým, ako sa rozhodnete pre kúpu hernej konzoly, je zistiť hráčske preferencie malého či veľkého gamera. To vám pomôže vo výbere ten správnej značky konzoly.

Milovníci online hier

Máte doma milovníka online hier? Najlepšie je, ak mu kúpite rovnakú značku ako majú jeho alebo jej priatelia. Napriek tomu, že mnoho hier umožňuje hráčom hrať spoločne online na rôznych systémoch, nie je zaručené, že to tak bude aj v prípade vami vybraných hier. Napríklad hra ako Call of Duty: Modern Warfare II umožňuje „crossplay“ medzi majiteľmi konzol značiek PlayStation aj Xbox.

Náš tip: Máte doma nováčika vo svete hier? Konzoly ale aj PC hry mu môžete kúpiť z druhej ruky na online bazáre Offero. Ak sa rozhodne, že mu vyhovuje herná konzola inej značky, nebude vás to tak bolieť. Navyše tam nájdete mnoho hier za výhodné ceny nielen pre PlayStation, ale aj počítače či Xbox.

offero.sk_blog-playstation-pc hry- darcek pod stromcek5.jpg

PlayStation alebo Xbox ako darček pod stromček?

Aktuálna generácia konzol pre milovníkov hier je nasledovná:

  • Sony PlayStation 5,

  • konzoly Xbox Series X a Series S,

  • Nintendo Switch konzola.

PlayStation 5 sa dodáva v dvoch variantoch - s Blu-Ray mechanikou alebo bez. Digitálna edícia PS 5 bez disku je lacnejšia ako s ním. Ak sa rozhodnete ušetriť a kúpite digitálnu PlayStation konzolu, musíte mať na pamäti, že jediný prístup k hrám bude ten digitálny. Nebudete môcť využiť kúpu hier z druhej ruky ako je to možné aj na Offero. Ušetríte na disku, ale budete musieť investovať do zakúpenia originálnych licencií digitálnych hier. 

Na oboch konzolách Xbox môžete hrať rovnaké hry a ide o rovnakú generáciu. Séria S je oklieštený a teda lacnejší ako model série X. Navyše Xbox série S:

  • nemá diskovú mechaniku

  • má polovicu vnútorného úložiska a menšiu pamäť,

  • a aj slabší grafický procesor.

Séria S sa vo všeobecnosti zameriava na nižšie rozlíšenie (1080p až 1440p), zatiaľ čo séria X sa zameriava na hru vo vysokej kvalite 4K. Preto je séria S skvelou voľbou pre deti, ktoré sa hrajú na televízoroch alebo monitoroch s nižším rozlíšením. 

Náš tip: Ak hľadáte hernú konzolu za dobrú cenu pre deti, odporúčame siahnuť po Xbox série S z druhej ruky. Práve tento typ nájdete často v online inzerátoch aj na bazári Offero. Táto konzola je skvelá pre deti, ktoré milujú hry ako Fortnite a Minecraft, ktorým 4K grafika príliš neprospieva.

Nintendo Switch

Nintendo Switch je na dobrej ceste stať sa najpredávanejšou domácou konzolou spoločnosti všetkých čias. Nintendo Switch je dobrou voľbou pre vaše deti či teenagerov ak:

  • radi hrajú hry v handheldovom (ručnom) režime,

  • milujú hry ako Pokemon, Animal Crossing alebo Legend of Zelda,

  • neprekáža im jednoduchšia grafika, nižšie rozlíšenia a hrateľnosť s nižšou snímkovou frekvenciou.

Z troch modelov Switch, z ktorých si môžete vybrať, odporúčame Nintendo Switch OLED, najmä pre hráčov s režimom vreckového počítača. Obrazovka OLED je obrovský upgrade.

Dajte si pozor na falošné produkty

Jednou z najčastejších chýb, ktorým sa dá vyhnúť, je kúpa falošnej konzoly. Existuje celý priemysel lacných konzol, ktoré na prvý pohľad vyzerajú ako nové konzoly. Ich dizajn, názov i vzhľad bude takmer totožný s originálom. A ak ste v gamerských vodách nováčikom, môžete sa rýchlo dať oklamať. 

Prvým pravidlom pri kúpe konzol ako je PlayStation či Nintendo je, že ak vám niekto ponúkne možnosť kúpiť si konzolu, ktorá vyzerá ako PS 5 alebo Xbox, ale stojí zlomok jej ceny, buďte v pozore. Pri kúpe najmä z druhej ruky pozorne skontrolujte značku a popis produktu. Ak máte pochybnosti, spýtajte sa niekoho, kto vie, ako vyzerá skutočná konzola, a aké hry na nej môžete hrať. Odporúčame vám pred jej kúpou overiť si online popis parametrov, ale aj možnosti hier. 

offero.sk_blog-playstation-pc hry- darcek pod stromcek1.jpg

Aké PC hry a online hry víťazia u detí?

Svet hier pre mladšie generácie teraz valcujú hry ako Fortnite, Minecraft alebo Overwatch. Práve Fortnite vzal svet PC hier útokom. Ak máte dieťa, ktoré miluje hry, je pravdepodobné, že jednou z nich je aj Minecraftom. Rovnako pri Fortnite, aj tu existuje veľa darčekov pre Minecraft fanúšikov okrem hry samotnej. Sú nimi Lego hry, Nerf pištole alebo dokonca detské oblečenie s touto témou.

Náš tip: Hľadáte mikinu s potlačou PC hier ako je Fortnite alebo Minecraft? Pozrite si online inzeráty s detským oblečením z druhej ruky. Dokonca sa na online bazároch predávajú nielen detské hračky s gamerskou témou, ale aj samotné hry.

offero.sk_blog-playstation-pc hry- darcek pod stromcek4.jpg

Okrem online hier darujte aj klasiku

Aby vaše deti či teenageri netrávili čas len pri online hrách, darujte im aj spoločenské hry či hlavolamy. Máte na výber od kartových hier, cez stolové hry, hry s kockami, až po tie najlepšie klasické hry z minulosti ako je Človeče nehnevaj sa, Monopoly či Dostihy. Pri stolovej hre zažije zábavu celá rodina, nielen tí veľkí, ale aj najmenší. A to predsa ide, aby sme strávili čas s našou rodinou pri krásnych chvíľach (nielen) na Vianoce.