Offero

Publikované dňa: 2022-10-19

Ako predať starožitnosti a zberateľské predmety online?

Predávať starožitnosti a zberateľské predmety online je rýchle a jednoduché, najmä ak využijete najlepší online bazár Offero. Práve teraz je skvelý čas začať s nákupom a predajom starožitností. Pretože trh so starožitnosťami, umením a zberateľskými predmetmi v roku 2022 priam prekvitá.

Offero
Autor: Offero

Zistite, čo máte doma

Už ste asi počuli o prípadoch, kedy vzácne starožitnosti priniesli svojmu majiteľovi tisíce, niekedy dokonca milióny eur. Ako spoznať, či komoda po babičke má veľkú hodnotu alebo nie? Odborníci, ktorí majú trénované oko rýchlo spoznajú, či ide o vybraný kúsok alebo nie. My ostatní môžeme využiť k nášmu prieskumu internet.

Pozrite si obdobnú starožitnosť na online bazáre alebo online aukčných spoločnostiach. Ak je vaším cieľom maximalizovať zisk zo starožitnosti, mali by ste byť čo najdôkladnejší vo svojom prieskume, aby ste zistili jej hodnotu skôr, ako sa ju rozhodnete predať.

Dajte starožitnostiam druhú šancu

Ak si však nemyslíte, že máte doma vzácnu starožitnosť, možno by ste mohli zarobiť nejaké peniaze predajom na online bazáre. Veď starý servis po babičke alebo nepoužívaná drevená komoda, ktoré vám zavadzajú na povale, môžu nájsť využitie u niekoho na chalupe.

Výhody online predaja starožitností

Online predaj starožitností má množstvo výhod. Po prvé, trh s vintage a starožitnými kúskami nie je obmedzený na konkrétne miesto ako je to pri predaji na blšáku alebo v antikvariáte. Online inzerátom zasiahnete oveľa väčší počet potenciálnych kupcov pohodlne a efektívne.

Práve starožitnosti patria medzi najobľúbenejšie položky v online bazároch. Medzi najpredávanejšie starožitnosti patria:

  • Dekoratívne umenie
  • Starožitný nábytok
  • Strieborné predmety
  • Keramické a porcelánové predmety ako sú taniere alebo vázy 

Aj keď vždy budú existovať výnimky, nasledujúce podkategórie starožitností sa napríklad nepredávajú až tak dobre: 

  • Rukopisy
  • Starožitné oblečenie
  • Mapy, atlasy a glóbusy
  • Hudobné nástroje

Avšak vždy rozhoduje cena, ktorú uvediete pri online inzeráte. Ktovie, možno práve vy máte doma starožitnosť s veľkou cenou. Ak nie, nevadí aj komoda po babičke sa dá predať za rozumnú cenu. Nielenže ju speňažíte, ale aj darujete “nový život”.